Coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding
op basis van een gelijkwaardige één-op-één relatie.

Vaak kunnen we dingen die we lastig vinden wel zelf oplossen. Maar er zijn momenten dat je er toch even niet uitkomt en echt vast zit. Vast in oude patronen, gevoelens, gedachten of in je kijk op de wereld. Dan kan je er voor kiezen om zo door te gaan in de hoop dat je zelf tot een oplossing komt. Maar de ervaring leert dat dit vaker niet dan wel werkt. Dat komt omdat je emotioneel betrokken bent en het dan moeilijker is om objectief naar jezelf te kijken. Het is dan fijner en productiever om een coach in te schakelen. Doordat de coach onbevooroordeeld is en met andere ogen naar je kijkt dan iemand die je kent, kan dit de aangewezen persoon zijn om met jou te bekijken wat er precies aan de hand is en naar een oplossing te zoeken.

Coaching wordt steeds vaker gebruikt op de werkvloer en ook in het persoonlijke leven van mensen. Onderzoek heeft aangetoond dat coaching preventief en ondersteunend werkt bij ziekteverzuim en leidt tot minder stress op de werkvloer en privé. Het is een persoonlijk ontwikkelingsproces waarbij de coach jou als coachee ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. De doelen bepalen we samen vooraf. Ik ondersteun je graag bij vraagstukken over de volgende thema’s:

  • Gezondheid en vitaliteit
  • Zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling
  • Spanningsklachten, stress en burn-out
  • Bewustzijn en zingeving
  • Balans (werk- privé)

The great book is within your heart.
Open the pages of this inexhaustible book,
the source of all knowledge.
You will know everything……..

– Swami Sivananda –

Dit mag je verwachten van mij als we samen aan de slag gaan

Bewustwording is waar het om draait in het coachingstraject. De samenwerking binnen ons coachingstraject zal een stimulerend en creatief proces omvatten waarvoor we beiden verantwoordelijk zijn. Door middel van gerichte interactie ondersteun en begeleid ik jouw leerproces. Onbevooroordeeld zijn, luisteren, doorvragen, confronteren, empathie en doelgericht werken staan hierbij centraal. Daarnaast maak ik gebruik van passende werkvormen en technieken. Interactieve opdrachten kunnen gecombineerd worden met wetenschappelijke kennis zodat elke sessie helder, ontspannen, praktisch en down-to earth is. Je krijgt inzicht in jouw (belemmerende) patronen, je ontdekt jouw unieke kwaliteiten en je leert hoe je deze om kunt zetten in activiteiten die jou energie geven. Daardoor ben je weer in staat om betere keuze’s maken, je grenzen aan te geven en om actie te ondernemen. Leer je milder te kijken naar jezelf, naar wat je overkomt en verplaatst het accent van dat wat er niet is naar wat er wel is. Zo wordt de basis bewerkstelligd voor een positieve en blijvende verandering.

Simply be who you already are!

Methodieken

Gesprekstechniek
De MatriXmethode van Ingrid Stoop is een snelle, veilige en aantoonbaar effectieve techniek bij mentale en/of psychische problemen. Deze methode helpt mensen bij het zelf leren oplossen van eigen problemen. En bij het scheppen van ruimte in een vol hoofd.

Het uitgangspunt bij de Matrixmethode is de beleving van de mensen zelf. Problemen komen aan het licht zodra een persoonlijke strategie niet meer werkt of wanneer een bepaalde beleving een negatief effect heeft op ons gedrag of lichamelijke of mentale klachten geeft.

Van de situaties waarin je problemen hebt ervaren, angst of verdriet hebt gevoeld, trauma hebt opgelopen, onthoudt je bijna nooit de gehele situatie maar heb je met name last van dat ene fragment. Je ziet daarbij altijd een plaatje of een filmpje, je kan geluid(-en) horen, je hebt er bepaalde gedachten bij en ook bepaalde gevoelens. We helpen je de triggers op deze gebieden op te sporen en aan te passen. Zodat het fragment geneutraliseerd wordt en je er dus geen last meer van hebt.

Met de MatriXmethode worden angsten, trauma’s, emotionele problemen, onverklaarbare (pijn) klachten, moeite met informatie onthouden, vol hoofd, oorzaken van burn-out en stress duurzaam opgelost.

Esoterisch genezen benadert ziekte op energetisch niveau. In een gezond persoon is het energieveld in evenwicht en harmonie, maar waar ziekte is kan gebrek aan evenwicht en disharmonie ervaren worden.

Lijfkracht-herstel is een uiterst krachtige vorm van energetische geneeskunst en een bijzonder effectieve methode om de lichaamseigen gezondheid te herwinnen, zonder ondersteuning van medicatie. Er wordt gewerkt met de aanwezige, opgeslagen lichaamsenergie. Door deze te activeren en te verhogen ontstaat een zeer krachtig helend vermogen, dat inzetbaar is voor vrijwel ieder gezondheidsprobleem.

De cellen in het lichaam hebben als basiswens dat ze goed willen functioneren. Het lichaam heeft een buitengewone intelligentie en een capaciteit om zelf te helen. Zoals in de geneeswetten van de Tibetaan Djwahl Khul staat: ‘Alle ziekten ontstaan door de tegenwerking van het ware Zelf’.

Esoterisch genezen verbindt modern onderzoek op het terrein van de energetische geneeskunde met de tijdloze wijsheid van de esoterische traditie. Met de handen en de innerlijke waarneming wordt het energieveld gedetailleerd onderzocht en afwijkingen en blokkades opgespoord om evenwicht en harmonie te herstellen. Esoterisch genezen benadert ziekte als een energetische verstoring. Het herstel bestaat uit het vrijmaken van de Ziel, zodat Haar energie weer vrij kan stromen door de verzameling van organismen welke onderdeel uitmaken van ons stoffelijk lichaam.

Ademwerk is een krachtige en doeltreffende methode, waarbij de adem wordt gebruikt om te helen, voor persoonlijke en spirituele groei en voor het verhogen van je levenskwaliteit. Je kunt ademwerk inzetten bij stress, slaapproblemen of angsten, bij het verwerken van een trauma, of als tool in jouw persoonlijke helingsproces. Onder de invloed van ademwerk treden er veranderingen op in chemische processen in ons lichaam. Zodat emotionele blokkades in je lichaam opgelost kunnen worden en ongewenste fysieke problemen verdwijnen. Maar ook als je niet zozeer ergens last van hebt en je gezond en gelukkig bent, kan het je voordelen opleveren. Ademwerk is voor iedereen!

Yoga is naast een filosofie ook een leefwijze en een oefenmethode die gaat over het verbinden en in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan die tegengesteld lijken te zijn (lichaam en geest, buiten en binnen, spanning en ontspanning, enz). Hierdoor komen we uiteindelijk tot een natuurlijke staat van zijn, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren.

In het leven van de moderne mens is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest levendig en flexibel. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen lichaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent. In je volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Energetisch BodyBeing werk heeft als doel de vrije beweging van de ziel in het lichaam te hervinden. Energetisch BodyBeing werk werkt met het lichaam als ingang om je totale energie in stroming te brengen en maakt hierbij gebruik van de samenhang tussen het fysieke lichaam, het emotionele lichaam, het mentale lichaam en je totale energie. Het lichaam is van nature vrij, open en in stroming. Het is in een voortdurende staat van bewegen. Door de dingen die we meemaken in ons leven, door wat we leren, omdat het ons verteld wordt, omdat we het om ons heen zien, omdat we zelf de conclusie trekken omtrent ons bewegen op deze aardbol of door onze overtuigingen die we hebben overgenomen over het lichaam en de ziel kan het zijn dat deze vrije stroom wordt tegengehouden, ingehouden of teruggehouden waardoor klachten kunnen ontstaan.

Energetisch BodyBeing werk is erop gericht je weer in contact te brengen met de natuurlijke stroming en beweging. Alles wat de vrije stroom van de ziel belemmert wordt losgemaakt en teruggebracht naar essentie-energie. Je wordt uitgenodigd je deze energie weer te herinneren.

Er wordt gewerkt met fysieke oefeningen, healing touch technieken, energiewerk, visualisaties, oefenen in gewaarzijn en meditatie.

Vrijblijvende Intake

Ben jij benieuwd wat ik voor jou en/of je organisatie kan betekenen? Een intake is vrijblijvend. Het levert je al heel wat inzichten op. Aan het einde van de intake bepalen we samen of er een klik is en een basis om verder te gaan.

Op basis van een positieve intake zullen we een voorstel opstellen. Deze zal bestaan uit een samenvatting van de coachvraag (het gezamenlijk bepaalde doel), een advies voor het coachingstraject en een prijsopgave. Na jouw akkoord op ons voorstel gaan we zo snel mogelijk aan de slag.

Particuliere coachingssessie

€ 89,00 (incl. btw) voor 60 minuten

Zakelijke coachingssessie:

€ 150,00 (excl. btw) voor 60 minuten

Voor een coachingstraject raden we aan om met 5 sessies van twee uur te starten. Afhankelijk van de problematiek en in overleg kan dit worden verlengd.

Contact

SCROLL VERDER
SCROLL VERDER