Over ons

Een plek om je te verbinden met jezelf en elkaar. Breath, Believe, Receive….

Visie

Ik zie een groeiende behoefte aan aandachtig leven, bewustwording, spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling en vooral behoefte aan kracht tegenover verzachting, een balans tussen spanning en ontspanning. De maatschappij verandert iedere seconde en het is lastig om je staande te houden in een cultuur met hoge verwachtingen en weinig tijd. Het is mijn wens om bij te dragen aan een leven dat vanuit kracht en standvastigheid ervaren kan worden zodat er vanuit daar liefdevol met elkaar kan worden omgegaan. Zo kunnen we zorgen voor ons eigen geluk, maar ook voor het geluk van een ander. De weg daarnaar toe is voor mij het pad van Yoga.

Missie

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Yoga in een open en warme omgeving, zonder vooroordelen en waar ieders mening gerespecteerd wordt. Door je bewust te worden van wie je bent, wat je voelt, wat je wilt en hoe je leeft kun je met volle aandacht leven in het moment en daar optimaal van genieten. Geen perfectionisme en geen hoge latten. Alleen even stil staan en luisteren naar jezelf.

Eigenares en Yogadocent

Cindy Woesthuis

Van oorsprong ben ik HBO verpleegkundige en heb een aantal jaren in diverse velden van de gezondheidszorg gewerkt. Van de acute psychiatrie naar een eigen praktijk voor danstherapie, daarna als sociotherapeut in een TBS-kliniek, om te switchen naar Internetbehandelaar bij Tactus. Veel werk gedaan als trainer Agressiehantering in verschillende settingen. Ondertussen getrouwd, twee prachtige zonen gekregen met mijn partner, geluk gekend maar ook veel verdriet.

Toen werd ik veertig en dacht ik, wil ik zo doorgaan met mijn leven, of iets gaan doen wat echt mijn hart heeft. Die keuze was niet zo moeilijk. Ik nam ontslag zonder te weten wat precies mijn hart had. Wat in die tijd steeds mijn aandacht vroeg was Yoga. Daar heb ik gehoor aan gegeven en ben naar een informatieavond gegaan van de Raja Yoga. Toen ik binnenkwam viel alles op zijn plaats. Dit was mijn thuis, hier voelde ik de essentie, mijn hart ging open. Daar begon mijn pad van Yoga.

Op dit moment bestaan mijn werkzaamheden uit het geven van Yogalessen en Coachingswerk. In dit werk komen al mijn ervaringen en opleidingen samen. Een diversiteit aan tools waar ik goed gebruik van kan maken in dit werk. Mijn Coachingswerk bestaat uit gesprekken, de MatriXmethode, Lijfkracht, ademwerk en lichaamswerk. De Yogalessen worden gegeven volgens de Raja Yoga, dat is mijn basis. Yamas, niyamas, asana, pranayama, meditatie.

Werk
* Eigenaar van Act in Move, Yoga & Coaching
* Internetbehandelaar bij Tactus verslavingszorg afdeling Preventie & Consultancy
* Sociotherapeut & Instructeur Training Agressiehantering bij FPC Oldenkotte
* Eigenaar praktijk voor Danstherapie
* HBO Verpleegkundige bij Mediant GGZ, afdeling Acute Psychiatrie

Yoga
* Vanaf 2016 geef ik Yogales – Co-Teaching – workshops
* TT Meridian based Yin – Vinyasa Yang Flow bij Stillness in Yoga
* Yin Yoga & Mediation Teacher Training bij Stillness in Yoga
* Hatha Yoga Teacher Training bij Arhanta Yoga
* Raja Yoga aan de Yogaschool Enschede

Opleidingen
* Cursus Lijfkracht Herstel + Verdiepingsmodule – Energetische geneeskunde
* Gecertificeerd Coach voor de MatriXmethode – Ingrid Stoop
* Energetisch BodyBeing werk – Rebecca Smit aan de Piramide School of Light
* Danstherapie gestudeerd volgens de methode Querido aan Hogeschool Saxion –
Conservatorium
* Gezondheids- en Welzijnswetenschappen gestudeerd aan Maastricht University
* HBOV gestudeerd aan de Hogeschool Saxion

De zin van mijn leven is om mijn gave te vinden,
Het doel van mijn leven is om het weg te geven…

Kinderyogadocent

Joyce Nijboer

Samen met mijn partner en twee zoons woon ik in Neede. In het dagelijks leven ben ik parttime werkzaam als docent in het onderwijs. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om samen met mijn gezin dingen te ondernemen en daarnaast lees ik graag of ben ik lekker creatief bezig.

Toen ik een aantal jaren geleden zelf voor het eerst echt in aanraking kwam met Yoga, merkte ik vrijwel direct al dat ik dit heel fijn vond en raakte geïnspireerd door wat ik ervaarde tijdens het beoefenen van Yoga. Daar wilde ik graag meer van weten. Deze ervaring leidde voor mij naar de opleiding tot kinder- tieneryogadocent. Met deze achtergrond geef ik al ruim twee jaar – en met veel passie – wekelijks de kinder- en tieneryogalessen bij Act in Move.

In de lessen werk ik vaak vanuit een thema om zo goed aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen. Dat kan een seizoen zijn die op dat moment centraal staat of een feestdag zoals dierendag, Kerstmis of bevrijdingsdag. Ook deugden komen aan bod zoals: zelfvertrouwen, zuiverheid, respect, concentratie, etc. Tijdens de lessen komen altijd verschillende oefeningen aan bod die gericht zijn op meditatie en concentratie om de drukte van de dag los te laten, yogahoudingen om het lichaam sterk en soepel te maken, spelletjes gericht op ademhaling en plezier, een visualisatie of een verhaal. Soms zijn we ook creatief bezig met diverse tekenmaterialen. Kortom, iedere les is weer anders en binnen een les zit veel diversiteit.

Het belangrijkste is dat kinderen plezier beleven aan kinderyoga en dat ze weten hoe ze hun lijf kunnen voelen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich bewust worden van de taal die hun lichaam spreekt. Vaak leren ze om met name het hoofd te gebruiken, maar er zit nog een heel lichaam onder dat uit vele cellen bestaat die op hun beurt ook informatie doorgeven (denk aan pijn, ongemak, spanning, plezier, opwinding, verdriet, vreugde, etc.) Kinderyoga is er met name op gericht dat ook deze gebieden aandacht krijgen en dat kinderen zich daarvan bewust worden. De kinderen leren om stevig met beide benen in de wereld te staan zodat ze hun eigen, wijze weg kunnen volgen.

Ik heb het nog nooit gedaan,
Dus ik denk wel dat ik het kan!

Fotogalerij

Reacties van deelnemers

Contact

SCROLL VERDER
SCROLL VERDER